El Ple de l’Ajuntament de Falset se suma a la defensa de les institucions catalanes i les llibertats fonamentals i a la demanda d’absolució dels presos polítics
El Ple de l’Ajuntament de Falset va aprovar el passat divendres dues mocions. La primera, en relació a la Resolució 92/XII del Parlament de Catalunya sobre la priorització de l’agenda social i la recuperació de la convivència. La segona, a favor de l’absolució dels presos polítics. Les dues mocions van comptar amb el vot favorable de l’equip de govern, mentre que les regidores del PSC es van abstenir en la votació.
Pel que fa a la primera de les mocions, l’Ajuntament en va ratificar l’acord i va destacar el punt segon, en defensa de les institucions catalanes i les llibertats fonamentals. En aquest punt s’insta totes les institucions de l’Estat a garantir la convivència, la cohesió social i la lliure expressió de la pluralitat política a l’Estat. En aquest sentit, reprova els actes repressius contra la ciutadania i condemna les amenaces d’aplicació de l’article 155 de la Constitució, la il·legalització de partits polítics catalans, la judicialització de la política i la violència exercida contra els drets fonamentals. També es demana a les institucions i els partits catalans a fomentar el diàleg, l’acord i el respecte de la pluralitat de les diverses opcions de tots els catalans. Alhora, també rebutja i condemna el posicionament del rei Felip VI, per la seva intervenció en el conflicte català i la justificació de la violència dels cossos policials l’1 d’octubre, i referma els valors republicans i l’aposta per l’abolició d’una institució caduca i antidemocràtica com la monarquia.
Pel que fa a la moció a favor de l’absolució dels presos polítics, aquesta rebutja rotundament les peticions de presó que demana la Fiscalia i Advocacia de l’Estat als nostres representants polítics i socials per haver permès el referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Exigeix la llibertat immediata i incondicional dels presos i preses polítiques i el retorn de les persones exiliades. També denuncia la manca de separació de poders a l’Estat espanyol i la manipulació de la realitat, per crear un relat que es basa en la violència que no va existir mai en tots els actes i manifestacions cíviques i pacífiques dels catalans. Per últim, es dóna suport i solidaritat a tots aquells i aquelles que avui pateixen la repressió per part de l’Estat, i a totes les famílies, amics i amigues dels presos i preses polítics i persones exiliades.
A banda d’aquestes dues mocions, en el Ple del passat divendres es va aprovar definitivament que la casa Pàmies passi a ser un bé patrimonial, i també una modificació de crèdit.